Kategoriarkiv: Kappsegling

KKFare prisades på seglarförbundets Seglarträff

Torsten Jarnstam fick under seglarförbundets årliga seglarträff utmärkelsen årets ideella ledare med motiveringen nedan. Vi kan inte annat än att hålla med och är mycket glada över Torstens engagemang, både för Finnjolleförbundet och i KKF. Vi gratulerar Torsten till utmärkelsen och hoppas på fortsatt driv och glädjespridande framöver!

Årets ideella ledare – Torsten Jarnstam
Torsten Jarnstam har under många år varit en drivande och sammanhållande kraft i Svenska Finnjolle Förbundet – både under perioden som OS-klass och under övergången till en ”vanlig” internationell klass. Torsten, som är sinnebilden av en ideell ledare, har verkat både nationellt och internationellt. Han är en drivande person som aldrig framhäver sig själv utan helst hjälper andra och verkar för klassens bästa, både bland elit och motionär. Torsten är en uppskattad vän till många seglare över hela världen och hans stora kontaktnät har varit en stor tillgång för Finnjolleförbundet.

https://www.svensksegling.se/Nyheter/Startsidesnyheter/2022Q4/tvanyautmarkelserpaaretsseglartraff/

Alexander Hargefors får stipendium

2020 fick Mats Karlsson (KKF-medlem) pris för bästa FINNDRAFT-insats. En prova på aktivitet som syftar till att få fler att börja segla Finnjolle. Svenska Finnjolleförbundet har avsatt pengar för detta pris.
Som den gentleman han är, skänkte Mats Karlsson tillbaka pengarna till förbundet. Men detta under förutsättningen att ett stipendium delas ut till Tonny Nyrén för hans tränarinsats för svenska Finnjolleseglare (exempelvis på Hönö) och hans coachinsats för Alexander Hargefors, som bland annat blev silvermedaljör vid årets VM för Zoom 8.
Mats andra önskan är att Alexander ska premieras för sina seglingsinsatser och fantastiska utveckling som ung seglare: Svensk Juniormästare 2020 och 2021, samt 2:a på Zoom 8 VM 2021.Lördag 11/12 samlades Alexander Hargefors, Tonny Nyrén, Anders Hargefors och undertecknad i KKF/Karlstads Kappseglingsförenings klubblokal för att äta julmat och förära Alexander med Svenska Finnjolleförbundets och Mats Karlssons stipendium.

Med vänlig hälsning, Torsten Jarnstam, 070 – 371 16 12
Ordförande Svenska Finnjolleförbundet
www.finnjolle.se